Star Wars Galaxies & Star Wars: The Old Republic Center
 SWG.pl   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Xfire  Rejestracja   Profil   Prywatne Wiadomości   Zaloguj 


Poprzedni temat «» Następny temat
Nowy Monitor
Autor Wiadomość
Misepp Bett


Dołączył: 17 Lip 2008
Skąd: Warszawa
Posty: 39

Progress:
Wysłany: Nie 03 Sty, 2010 12:39   

ja zbieram obecnie na iMac'a 27" z prockiem 4 rdzeniowym Intel Core i7 pamiecia 2TB i ramem narazie 4GB a z czasem bede brnac do 16GB
tu dokladna specyfikacja http://www.apple.com/pl/imac/specs.html
_________________
 
 
 
Richard


Dołączył: 09 Kwi 2006
Skąd: Bydgoszcz
Posty: 560

Progress:
Wysłany: Nie 03 Sty, 2010 12:59   

Yogi napisał/a:
chrystusie brodaty....mowilem, ze to domino..wlasnie sobie przegladam karty graficzne i jak bede chcial kupic lepsza to i zasilacz musze zmienic bo mam 450 tylko..........cry

[ Dodano: Nie 03 Sty, 2010 02:28 ]
pysznie..ten upgreade bedzie mnie kosztowal z 4 tysiace liczac , ze 1000 wydam na monitor, bo : monitor--> karta-->procesor-->zasilacz-->system, tak wiec chyba daruje sobie matryce IPS i zostane przy NT

[ Dodano: Nie 03 Sty, 2010 10:50 ]
a ni cholery ! wlasnie, ze kupie ips matryce, jak bankrutowac to z fantazja ! miotam sie jak g..... w przerębli, czyli musze wywalic z 6 k : / ( jakis w miare nec albo dell z ips to 2-3 tysiace, cry )

Przecież masz wystarczająco dobry procesor i pamięć, wystarczy zmienić kartę graficzną, proponuję na Radeon HD 5870. Do takiego zestawu stary zasilacz 450W wystarczy, zakładając że jest dobrej firmy.
Do Radeon HD 5970 musiałbyś zmieniać zasilacz, ale według mnie kupowanie takiej drogiej i prądożernej karty to przesada.
Czyli 1600zł za kartę Radeon HD 5870 plus koszt wybranego przez Ciebie monitora.
_________________
 
 
 
Itzo


Dołączył: 15 Sie 2005
Skąd: inąd
Posty: 1141

Progress:
Wysłany: Nie 03 Sty, 2010 14:08   

Misepp Bett napisał/a:
wcale nie. oddajesz do salonu i tam Ci wszystko robia. przedluzaja gwarancje i dalej jest wszystko kompatybilne na maxa a nie taka samowola po ktorej zawsze cos nie dziala jak to jest w przypadku PC.


Jeśli ktoś wie co robi to nie wiem dlaczego miałoby coś nie działać. Nie podoba mi sie pomysł, żebym musiał wszystko oddawać do salonu i być zmuszonym do używania oficjalnego oprogramowania producenta.
_________________

 
 
 
Yogi


Dołączył: 24 Gru 2009
Skąd: polska
Posty: 38

Progress:
Wysłany: Nie 03 Sty, 2010 15:24   

Richie, czytam to forum , ktore mi poleciles, jest swietne btw, i tam ludzie pisza ( i to widac tacy juz kumaci naprawde) , ze : do karty takiej za 1.5 k to potzrebny markowy zasilacz 550-600 W, ten moj procek tez prawdopodobnie by zwalnial nowa karte( jeszcze do konca nie wiem tego), a co do monitora to jeszcze nie podjalem ostatecznej decyzji ale skoro bede wywalal tyle kasy to sie chyba szarpne na ta matryce ips http://www.nec-display-so...d=1616&tab=main , Mac z pewnoscia jest dobra rzecza ale chyba bym sie bal w to inwestowac
 
 
Richard


Dołączył: 09 Kwi 2006
Skąd: Bydgoszcz
Posty: 560

Progress:
Wysłany: Nie 03 Sty, 2010 16:00   

Yogi napisał/a:
do karty takiej za 1.5 k to potzrebny markowy zasilacz 550-600 W

Chodzi o moc karty, a nie jej cenę ;)
To że do Twojego zestawu z kartą wymienioną na 5870 wystarczyłby twój stary zasilacz (tak jak mówiłem: zakładając że markowy), sprawdzałem kalkulatorem mocy. Dokładnie sobie przelicz sam:
http://extreme.outervisio...culatorlite.jsp

Yogi napisał/a:
ten moj procek tez prawdopodobnie by zwalnial nowa karte

Przecież twój Core 2 Duo E4500 2.2GHz jest aktualnie wystarczający jako procesor do komputera do grania, zanim będzie za słaby najlepsze Core i7/i9 zdążą stanieć i wtedy wymienisz (poczekałbym też z wymianą Windowsa do tego czasu bo po aktywacji przywiązuje się do numeru płyty głównej).

Co do monitora to tak jak proponowałem spytaj na tamtym forum.
_________________
 
 
 
Yogi


Dołączył: 24 Gru 2009
Skąd: polska
Posty: 38

Progress:
Wysłany: Nie 03 Sty, 2010 16:22   

to plyte glowna tez bede musial zmienic ??

[ Dodano: Nie 03 Sty, 2010 16:25 ]
pomylilem sie, mam chiefteca 500 W
 
 
Richard


Dołączył: 09 Kwi 2006
Skąd: Bydgoszcz
Posty: 560

Progress:
Wysłany: Nie 03 Sty, 2010 16:51   

Yogi napisał/a:
to plyte glowna tez bede musial zmienic ??

Jakbyś chciał wymienić Core 2 Duo E4500 na Core i7/i9 to tak, ale nie ma sensu tego robić w tym roku.
_________________
 
 
 
Yogi


Dołączył: 24 Gru 2009
Skąd: polska
Posty: 38

Progress:
Wysłany: Czw 07 Sty, 2010 18:08   

nie da rady kupic dobrego monitora we wroclawiu , z internetu sie boje , ze mi jakis bubel wcisna, wiec musze do warszawy jechac z nadzieja, ze sa tam jakies salony/sklepy , w ktorych sa takie monitory albo do berlina : / , btw chyba sie zdecyduje na DELL U2410 albo HP LP2475W, ale jeszcze nie podjalem ostatecznej decyzji, wyszla jakas nowa HP ZR 24W ale nic o niej nie ma w necie
 
 
Itzo


Dołączył: 15 Sie 2005
Skąd: inąd
Posty: 1141

Progress:
Wysłany: Pią 08 Sty, 2010 00:20   

Yogi napisał/a:
z internetu sie boje , ze mi jakis bubel wcisna


Jak ci wcisna bubel to odsylasz, bo jest na gwarancji. Wystarczy poszukać sensownych, sprawdzonych sklepów, a nie bać sie internetu.
_________________

 
 
 
Yogi


Dołączył: 24 Gru 2009
Skąd: polska
Posty: 38

Progress:
Wysłany: Pią 08 Sty, 2010 00:51   

poczytaj sobie ile ludziom zajmuja wymiany gwarancyjne
 
 
Itzo


Dołączył: 15 Sie 2005
Skąd: inąd
Posty: 1141

Progress:
Wysłany: Pią 08 Sty, 2010 09:21   

Yogi napisał/a:
poczytaj sobie ile ludziom zajmuja wymiany gwarancyjne


Więc raz jeszcze powtórze: poszukaj sprawdzonego sklepu
_________________

 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Copyright © 2005-'08 SWG.pl